Κι όμως ναι. Αν την κάνει λέει…

Ανάμεσα στις χιλιάδες προγραμμάτων που κατακλύζουν το internet, τα περιοδικά και τη σχετική βιβλιογραφία, υπάρχει ένα που μπορεί να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον.
Κι αυτό γιατί περιλαμβάνει ένα τελευταίο (και τελειωτικό) σετ πριν την απόλυτη κατάρρευση. Ένα τελευταίο σετ που θα σου δώσει το πιο απίστευτο κάψιμο που έχεις νιώσει, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος (και ως εκ τούτου την παροχή οξυγόνου και αμινοξέων) στον μυ που γυμνάζεται.


Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πολύ-σετ που περιλαμβάνει δύο βασικές φάσεις.
Ας πάρουμε για παράδειγμα τις πιέσεις πάγκου:
Ξεκινάμε κρατώντας την μπάρα στο μέσο της διαδρομής (τα χέρια σε ορθή γωνία) για 20΄΄, στη συνέχεια εκτελούμε 6 επαναλήψεις. Και πάλι κρατάμε την μπάρα στη μέση για 20΄΄ και άλλες 6 επαναλήψεις. Άλλη μια φορά αυτός ο κύκλος και τέλος.
Θα νιώσεις ένα πολύ περίεργο αλλά ευχάριστο συναίσθημα εξάντλησης, όμως αξίζει πολύ τον κόπο.
Ασφαλώς ένα τέτοιο κλείσιμο της προπόνησης σου θα αδειάσει τελείως τους μύες σου από γλυκογόνο, καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος των μυϊκών ινών. Που σημαίνει ότι στο τέλος θα πρέπει οπωσδήποτε να έχεις μαζί σου ένα recovery shake με πρωτεΐνη/υδατάνθρακα/αμινοξέα για να είσαι σε θέση να πας στο γυμναστήριο την επόμενη μέρα.

Προηγούμενο άρθροIsodrinx 420g/1000g New Flavour
Επόμενο άρθροNew Endurance line…by Nutrend
Γιάννης Μπούρας
Ασχολούμαι με το χώρο του γυμναστηρίου σε επίπεδο αθλούμενου από το 1987 και ως επαγγελματίας από το 1992. Μετά από αρκετά χρόνια απασχόλησης σε γυμναστήρια, το 2003 ξεκίνησα να εργάζομαι στα Χ-TREME STORES. Από το 2005 απασχολούμαι σταθερά στο X-TREME STORES Χαλανδρίου και αρθρογραφώ καθημερινά στην σελίδα τουX-TREME STORES Χαλανδρίου στο Facebook