Είναι πολλές οι φορές που ενώ αθλούμαστε συστηματικά και έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο να κουράζεται το σώμα και να εκδηλώνει κάποιο μικροτραυματισμό είτε μυϊκό, είτε τενοντίτιδα. Στις περιπτώσεις αυτές, επειδή δεν θέλουμε να χάσουμε τον ωραίο ρυθμό που έχουμε, δεν δίνουμε σημασία και συνεχίζουμε την προπόνηση, με αποτέλεσμα ο τραυματισμός να χειροτερεύει (θλάσεις, συσπάσεις) και να γίνεται χρόνιος (τενοντίτιδες).

Ειδικά για τους δρομείς, αυτοί οι τραυματισμοί είναι συνήθως μυϊκές θλάσεις, σε δικέφαλο – γαστροκνήμιο (αν έχουμε εντάσεις στις προπονήσεις), τενοντίτιδες στον αχίλλειο ή ενοχλήσεις σε γόνατα-μέση (αν οι δρομικές προπονήσεις έχουν μεγάλη διάρκεια-αγωνίσματα αντοχής π.χ. μαραθώνιος).

 

 

 

Ως δρομέας ημιαντοχής (800μ.) βιώνω εβδομαδιαίως καταπόνηση στο μυοσκελετικό σύστημα καθώς εκτός από προπόνηση με βάρη, υπάρχουν προπονήσεις με ένταση (ταχύτητες ) αλλά και κομμάτια μεγάλης διάρκειας (αντοχή).

Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, είχα ενοχλήσεις σε γαστροκνήμιο (ειδικά σε προπονήσεις ταχύτητας) που με ανάγκασε να μειώσω προπόνηση και πολλές φορές ακόμα και να απέχω από αυτήν. Μετά από προτροπή των εξειδικευμένων υπαλλήλων της X-treme σε μια επίσκεψή μου στο κατάστημα, δοκίμασα το FLEXIT της NUTREND, ένα συμπλήρωμα το οποίο περιέχει γλουκοζαμίνη, χονδροϊτίνη και κολλαγόνο. Τα αποτελέσματα ήταν όχι μόνο ικανοποιητικά αλλά θα τα χαρακτήριζα θαυματουργά! Μετά από 4 ημέρες χρήσης του Flexit, ήταν εμφανής η βελτίωση σε μυϊκό ή σκελετικό τραυματισμό. Ένιωθα ότι το σώμα μου επουλωνόταν γρηγορότερα και μπορούσα να συνεχίσω την προπόνησή μου σε υψηλό επίπεδο, χωρίς να χρειάζεται να σταματήσω τον ρυθμό μου λόγω κάποιου τραυματισμού. Πιασίματα, πόνοι σε γάμπες, δικέφαλους, τετρακέφαλους μειώθηκαν αισθητά σε πολύ λίγες μέρες. Πλέον το χρησιμοποιώ και σε περιόδους που φορτώνω όγκο και βοηθάω το σώμα μου προληπτικά.

Το FLEXIT για μένα πλέον, είναι η λύση κυριολεκτικά στον πόνο και αποτελεί κύριο όπλο των αθλητών με υψηλούς στόχους που θέλουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την προπόνησή τους. Είναι ιδανικό για όλα τα αθλήματα. Προσωπικά, για περιόδους αποκατάστασης, χρησιμοποιώ το FLEXIT GOLD.

(Links: Flexit Gold, Flexit Drink)

Προηγούμενο άρθροΟ ιδανικός χρόνος προπόνησης.
Επόμενο άρθροΠΙΕΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΥ (Με τον σωστό τρόπο)