Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της γυμναστικής στην υγειά και στην αισθητική εμφάνιση. Άλλωστε είναι και ένα κίνητρο να ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε με αυτή. Γυμναζόμαστε για να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση, να γίνουμε πιο δυνατοί.
Είναι σημαντικό όμως να αναγνωρίσουμε και τις επιδράσεις της γυμναστικής στην ψυχολογία μας. Κατά τη διάρκεια της άσκησης πραγματοποιείται ένας καταιγισμός βιομηχανικών αλλαγών.  Ορμόνες χαράς και ευεξίας (ενδορφίνες) εκκρίνονται από την υπόφυση και τον υποθάλαμο του εγκέφαλου και μέσω του νωτιαίου μυελού διοχετεύονται στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθουμε ικανοποίηση και γεμάτοι ενέργεια μετά από μια προπόνηση. Τα επίπεδα άγχους έχουν μειωθεί και νιώθουμε ανάλαφροι. Επίσης, ένα αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας κρατάει για αρκετές ώρες μετά την άσκηση.
Κλείνοντας, και μιλώντας από προσωπική εμπειρία, δεν έχετε πάρα να διαλέξετε ένα είδος γυμναστικής που να σας αρέσει και να σας εκφράζει και θα νιώσετε αμέσως την επιθυμία για ζωή, την ευφορία, την χαλάρωση και θα απομακρυνθούν όλες οι σκιές και η αγωνιά της καθημερινότητας.
Γράφει: Ο Κυριάκος Τζινάκης
  από το X-TREME STORES Αμαρουσίου
Προηγούμενο άρθροVitamin D3 + Κ2 Depot (Body Attack)
Επόμενο άρθροCool Protein Shake 50g by Nutrend
X-Treme Stores
Η μεγαλύτερη οικογένεια fitness και αθλητικών συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα με 54 καταστήματα σε Ελλάδα & Κύπρο.