Τι είναι;
Πώς δουλεύει;
Ένας άνθρωπος που γυμνάζεται συστηματικά και για κάποιο λόγο σταματάει τη γυμναστική, έχει περισσότερες πιθανότητες να επαναφέρει τους μυς τους σε καλή κατάσταση από κάποιον που δεν γυμναζόταν ποτέ.
Ακόμα και αν ξεκίνησαν από την ίδια φυσική και σωματική κατάσταση.


Ο λόγος είναι η μυϊκή μνήμη, η οποία έχει τεκμηριωθεί κλινικά* κι όχι μόνο εμπειρικά, αφού οι ερευνητές ανακάλυψαν διαφορετική σύνθεση στο DNA των μυών του (πρώην) γυμνασμένου σε σχέση με τον αγύμναστο.

*Robert A. Seaborne, Juliette Strauss, Matthew Cocks, Sam Shepherd, Thomas D. O’Brien, Ken A. van Someren, Phillip G. Bell, Christopher Murgatroyd, James P. Morton, Claire E. Stewart, Adam P. Sharples. “Human Skeletal Muscle Possesses an Epigenetic Memory of Hypertrophy.” Scientific Reports, 2018; 8 (1).

Προηγούμενο άρθροEίσαι επαγγελματίας του fitness;…Τότε σε ενδιαφέρει!
Επόμενο άρθροΜια διαφορετική και Light συνταγή για την Τσικνοπέμπτη. Ψήνεσαι;
Ασχολούμαι με το χώρο του γυμναστηρίου σε επίπεδο αθλούμενου από το 1987 και ως επαγγελματίας από το 1992. Μετά από αρκετά χρόνια απασχόλησης σε γυμναστήρια, το 2003 ξεκίνησα να εργάζομαι στα Χ-TREME STORES. Από το 2005 απασχολούμαι σταθερά στο X-TREME STORES Χαλανδρίου και αρθρογραφώ καθημερινά στην σελίδα τουX-TREME STORES Χαλανδρίου στο Facebook