Όταν βελτιώνουμε την εξωτερική μας εμφάνιση, είναι πάντα χρήσιμο να κοιτάξουμε πίσω σε παλιές φωτογραφίες και να δούμε τη δραματική εξέλιξη. Όλη αυτή η αφοσίωση, η πειθαρχία, οι θυσίες και οι διαμάχες είναι εκεί. Το πετύχαμε μόνοι μας και είναι η απτή απόδειξη ότι όλα είναι εφικτά. Πηγαίνοντας από το Α έως το Ω είναι απίστευτο, αλλά μερικές φορές όλα τα γράμματα στο μεταξύ γίνονται λίγο θολά. Όταν χάνετε βάρος και αποκτάτε μύες, δεν μπορείτε να παρατηρήσετε πάντα τις μικρές αλλαγές που συμβαίνουν. Μερικές φορές κοιτάτε τον καθρέφτη και εξακολουθείτε να σκέφτεστε τον εαυτό σας ως τον “παλιό εαυτό”.

Δεν μπορείτε να δείτε αυτό που όλοι γύρω σας είναι ικανοί να παρατηρήσουν, μέχρι που κάποιος σας δίνει μια φιλοφρόνηση. Ακόμα και τότε, μερικές φορές είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς τα καλά πράγματα που οι γύρω του λένε, γιατί πάντα νομίζει ότι δεν έχει αλλάξει πολύ. Ο λόγος; Βλέπεις τον εαυτό σου κάθε μέρα. Ακόμα κι αν κρατάτε καρτέλες με την πρόοδό σας, έχετε την τάση ακόμη και τότε, να μην αναγνωρίζετε όλες τις βελτιώσεις που κάνετε, διότι μια αποτελεσματική “μετατροπή” παίρνει πολύ χρόνο.

Ακούγεται αστείο, αλλά συχνά χανόμαστε τόσο σε αδυναμίες μας που χρειάζονται μεγενθυντικό φακό για να τις δεις, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πραγματικές μας δυνάμεις. Ειδικά όταν είσαι τελειομανής, κοιτάς όλα να γίνουν με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά αυτό είναι το bodybuilding. Οι κριτές κοιτάνε το σύνολο και πολλές φορές μια πρωτιά χάνεται από την σωματική ασυμμετρία. Όπως και στη γελοιογραφία παραπάνω, ο bodybuilder βλέπει μόνο ό, τι νομίζει ότι μοιάζει. Δεν βλέπει πώς πραγματικά φαίνεται. Ομοίως οι γυναίκες σκέφτονται πάντα ότι είναι μεγαλόσωμες, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει.

Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στο πως να είμαστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό μας! Χρειάζονται χρόνια σκληρής δουλειάς για να είμαστε ευχαριστημένοι με το πώς φαίνεται το σώμα μας εξωτερικά, αλλά το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας εσωτερικά. Να είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους άλλους ανθρώπους, και για το γεγονός ότι οι γονείς μας μάς μεγάλωσαν για να έχουμε καλή καρδιά, σωστό και δυνατό χαρακτήρα. Όχι μόνο σωματικά δυνατό. Με τα παραπάνω εννοώ τη δυνατότητα να περάσει δύσκολες στιγμές, την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μας στις αντιξοότητες που θα συναντήσει και την ικανότητά να διώχνει από τα πόδια του την αρνητικότητα που πλέον δεν του ταιριάζει. Είναι καιρός όλοι να αρχίσουμε να βλέπουμε τους εαυτούς μας καλύτερα και να βλέπουμε στον καθρέφτη ό, τι βλέπουν και οι άλλοι. Και όχι μόνο γι’ αυτό που βλέπουν οι άλλοι, αλλά περισσότερο για να μάθουμε να αγαπάμε το ποιοι είμαστε και το πως θα συνεχίσουμε. Αγαπάμε αυτό που έχουμε και πορευόμαστε με αυτό, έχοντας πάντα στο μυαλό μας όχι τον εφησυχασμό αλλά την βελτίωση.

Καλή χρονιά σε όλους!

 

Γιώργος Λιονάκης
Προηγούμενο άρθροΚάκωση Μηνίσκου – Μέρος 1ο
Επόμενο άρθροBack to the gym
Ο Λιονάκης Γιώργος χαρακτηρίζεται από πολυπραγμοσύνη. Ασχολείται με το personal training και τις σωματικές αλλαγές ασκουμένων. Χρησιμοποιεί old school μεθόδους (προπόνηση με βάρη και μηχανήματα), χωρίς να απορρίπτει κάποιες νέες τάσεις. Όταν δεν κάνει προσωπικές συνεδρείες, γράφει άρθρα ή ετοιμάζει τις ομιλίες του, και αναλύει τις ετικέτες των συμπληρωμάτων διατροφής. Γνωρίζει πάντα τα νέα της αγοράς ενώ του αρέσει να ψάχνει το παρασκήνιο των εταιριών. Είναι συνεργάτης και αρθρογράφος (με τα περισσότερα άρθρα) των X-treme Stores από το 2015.