Ο διάδρομος σίγουρα θεωρείται ο βασιλιάς των οργάνων γυμναστικής και όχι άδικα αφού είναι το μόνο όργανο το οποίο μας προσφέρει την φυσική κίνηση που κάνει άνθρωπος (περπάτημα, τρέξιμο), ενώ σίγουρα είναι το πιο απλό πράγμα για να τον χρησιμοποιήσει κάποιος.
Ο τελευταίος χρόνος μας “ανάγκασε” να στήσουμε το δικό μας γυμναστήριο στο σπίτι.
Αυτό σημαίνει πως ο χώρος είναι περιορισμένος και το πιο πιθανό είναι η πρώτη σκέψη μας να είναι να πάρουμε κάτι μικρό, και ας το πούμε κάπως πιο κομψά, μαζεμένο.
Λόγω του ότι πλέον πολλές αγορές γίνονται από το διαδίκτυο, δεν θα προτείναμε σε καμία περίπτωση να γίνει η αγορά του διαδρόμου με αυτόν τον τρόπο.
Οι λόγοι είναι πολλοί και υπάρχει και ένα βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.
«Είναι εύκολο να επιλέξεις έναν σωστό διάδρομο για τις ανάγκες σου;»
Θα λέγαμε πως όχι, αφού πρέπει να δώσουμε προσοχή σε κάποιους βασικούς παράγοντες.
Έχουμε και λέμε!
1. Η στιβαρότητα του διαδρόμου είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο.
Όσο πιο βαριά κατασκευή τόσο καλύτερη σταθερότητα έχει το μοντέλο σε πιο βαριές χρήσεις (συνεχόμενο τρέξιμο μεγάλης διάρκειας, αντοχή σε μεγαλύτερο βάρος χρήστη, ελαχιστοποίηση του θορύβου).
2. Οι διαστάσεις του διαδρόμου. Ένας αθλητής θέλει φαρδύ και μακρύ ιμάντα για να νιώθει άνετα στην παρατεταμένη χρήση του.
3. Ο αριθμός ατόμων που θα χρησιμοποιήσουν τον διάδρομο είναι κάτι που επηρεάζει την συνεχόμενη χρήση του και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του καθενός.
Για παράδειγμα μια οικογένεια μπορεί να έχει ένα άτομο στα 70 κιλά, αλλά ταυτόχρονο και κάποιον που είναι στα 110 κιλά.
Εκεί πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες και των δύο άσχετα με τον χρόνο προπόνησης.
4. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά (μοτέρ, βάρος χρήστη, προγράμματα). Ναι, πρέπει να γνωρίζουμε ότι όταν ένα όργανο γράφει μέγιστο βάρος χρήστη 110 κιλά, καλό είναι να μην το φτάνουμε στα όρια.
Εδώ είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθούμε από κάποιον έμπειρο στον χώρο για να εξηγήσει τους λόγους.
5. Το μέγεθος του διαδρόμου. Η πρώτη σκέψη όταν θέλουμε έναν διάδρομο είναι να είναι μικρός για να μην πιάνει χώρο αλλά ταυτόχρονα να είναι και δυνατός. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Μικρός διάδρομος σημαίνει περιορισμένη χρήση και ελαφριά προπόνηση! Με άλλα λόγια αν ο χώρος είναι περιορισμένος και έχουμε απαιτήσεις από τον διάδρομο, καλό είναι να καταλήξουμε σε άλλο όργανο γυμναστικής (ποδήλατο, κωπηλατική, ελλειπτικό).
6. Τελευταίο αλλά απαραίτητο είναι η after sale εξυπηρέτηση. Ένας διάδρομος είναι μία ηλεκτρική συσκευή, που όπως όλες οι συσκευές είναι φυσιολογικό μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να θέλουν συντήρηση και ίσως και ανταλλακτικά. Τα Χ-Treme Stores έχουν πλήρη κάλυψη σε τεχνική υποστήριξη για όλα τα όργανα X-FIT.
Σε όλα τα όργανα γυμναστικής οι παραδόσεις γίνονται στον χώρο σας τα X-Treme Stores και με την εγγύηση ξεχωριστά!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε όργανο γυμναστικής χρειάζεται το ειδικό δάπεδο σιλικόνης για την καλύτερη απόδοση και προστασία σε βάθος χρόνου.