Οι παλαιότεροι θα θυμάστε την τεράστια άνοδο της BSN όταν έβγαλε στην κυκλοφορία το N.O. Xplode, την Cellmass και τη γευστικότατη Syntha 6. Νομίζω ότι δεν υπάρχει ασκούμενος που να μην την είχε δοκιμάσει τότε. Όμως η συγκεκριμένη είχε κάποια προβλήματα όπως το ότι οι πηγές της ήταν από γάλα και σόγια και περιείχε πολλά αχρείαστα πρόσθετα (λιπίδια, σιρόπια κτλ). Με την εξαγορά της από την Glanbia, όλα αυτά διορθώθηκαν (οι πηγές είναι πια μόνο από γάλα) ενώ τα πρόσθετα μειώθηκαν. Πάμε τώρα στις ετικέτες:

 

• Αρχικά βλέπουμε ότι οι θερμίδες έχουν μειωθεί από 192 σε 155. Βέβαια, και οι δύο αριθμοί είναι χαμηλοί και δεν μπορούν να σας δημιουργήσουν πρόβλημα (με φυσιολογική χρήση) οποιοσδήποτε και αν είναι ο στόχος σας.

• Το ποσοστό της πρωτεΐνης έχει αυξηθεί κατά 2 gr ανά scoop όμως εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως το scoop είναι μικρότερο και ουσιαστικά η διαφορά είναι μεγαλύτερη αν κοιτάξουμε το ποσοστό ανά 100gr. Η Syntha 6 είναι 46% πρωτεΐνη ενώ η Edge είναι 63%. Η δόση της πρώτης είναι 47-48 gr σκόνης ενώ της δεύτερης 37-39 gr.

• Οι υδατάνθρακες ανά scoop έχουν πέσει από τα 10gr στα 4,5 gr εκ των οποίων σάκχαρα μόνο 1,1 gr και 2,5 gr αντίστοιχα. Οι φυτικές ίνες είναι αυξημένες στην παλιά Syntha 6 (5 gr) έναντι της Edge (1,1 gr). Το ποσοστό του λίπους έχει πέσει από τα 6 gr στα 3,7 gr εκ των οποίων τα κορεσμένα από 2 gr έχουν επίσης πέσει σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα (0,8 gr).

• Το αλάτι έχει παραμείνει στα ίδια -χαμηλά- επίπεδα (0,50 και 0,45) ενώ τα πρόσθετα (γλυκαντικά, πηκτικά) έχουν μειωθεί στην νεότερη έκδοση.

••• Σαφώς η καινούργια υπερτερεί από την παλιά σε όλους τους τομείς, απλά η παλιά λόγω των υψηλότερων φυτικών ινών και των υδατανθράκων, θα μπορούσε πιο εύκολα να χρησιμοποιηθεί για αντικατάσταση γεύματος λόγω του κορεσμού που προκαλούν. Κάτι βέβαια που μπορεί να γίνει και με την καινούργια χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

*Να σημειωθεί πως η παραπάνω σύγκριση έγινε πάνω στις ευρωπαϊκές εκδόσεις και των δύο. Οι διαθέσιμες γεύσεις στην Syntha 6 Edge είναι: Salted Caramel, Chocolate Milkshake, Vanilla Ice Cream, Strawberry Milkshake και Chocolate Peanut butter.

 

Γιώργος Λιονάκης
Προηγούμενο άρθροΚάκωση Μηνίσκου-Μέρος 2ο
Επόμενο άρθροΗ Προπόνηση με βάρη στις Πολεμικές Τέχνες!
X-Treme Stores
Η μεγαλύτερη οικογένεια fitness και αθλητικών συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα με 54 καταστήματα σε Ελλάδα & Κύπρο.