Φέτος τα X-TREME STORES υποστηρίζουν τον σύλλογο «Αμυμώνη» για τη δημιουργία των ημερολογίων του 2022.

Λίγα λόγια για την «Αμυμώνη» όπως μας τα παρουσιάζει ο ίδιος ο σύλλογος:

Η «Αμυμώνη» είναι Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες.

Το όραμά μας είναι κάθε άνθρωπος με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες στην Ελλάδα να λαμβάνει την εκπαίδευση και τις θεραπείες που χρειάζεται, να αξιοποιεί στο μέγιστο τις δυνατότητές του και να ζει κατά το δυνατό αυτόνομα και με αξιοπρέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.
Κι ακόμα, η οικογένειά του να έχει την απαραίτητη υποστήριξη και φροντίδα ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του.

Από το 1993 μέσα από τις 4 δομές μας, έχουμε περιθάλψει, βοηθήσει και εκπαιδεύσει πάνω από 480 άτομα και παράλληλα έχουμε καθοδηγήσει και στηρίξει με κάθε τρόπο τις οικογένειές τους.

1. «Πρώιμη Παρέμβαση»
Πρόγραμμα για βρέφη και παιδιά ηλικίας 0-6 ετών με τύφλωση, χαμηλή όραση ή κάποιο πρόβλημα οπτικής αντίληψης και ή χωρίς πρόσθετες αναπηρίες, το οποίο λειτουργεί από το 2004. Υλοποιείται στο φυσικό περιβάλλον του παιδιού – κατ’ οίκον σε εβδομαδιαία βάση.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην εκπαίδευση του παιδιού και παράλληλα, στην εκπαίδευση και στήριξη της οικογένειας σε ένα στάδιο της ζωής τους ιδιαίτερα απαιτητικό.
Τηλ.: 2109944646
Δ/νση: Λ.Βουλιαγμένης (Πρώην Αμερικανική Βάση, Ελληνικό)
Email: [email protected]

2. «Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ίριδα»
Κέντρο Διημέρευσης και απασχόλησης για Άτομα με προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, που λειτουργεί από το 1995 (Κέντρο Διημέρευσης «Επικοινωνία» 1995-2005) στην περιοχή του Ελληνικού. Εξυπηρετεί 40 περίπου ανήλικους και ενήλικες (από 6 ετών και πάνω), παρέχοντας ολοκληρωμένη εκπαίδευση, μέσω της δόμησης του ημερήσιου προγράμματός τους, εμπλουτισμένου με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ενώ επεκτείνεται και στο οικογενειακό περιβάλλον. Το Κέντρο λειτουργεί καθημερινά, έως το μεσημέρι και η μετακίνηση γίνεται με σχολικά λεωφορεία του Συλλόγου.
Τηλ.: 2109631441 / 2109632283
Δ/νση: Λ.Βουλιαγμένης (Πρώην Αμερικανική Βάση, Ελληνικό)
Email: [email protected]

3. «Ξενώνας Πολίχνη»
Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Υποστηριζόμενη Διαβίωση, από το 1996, που πραγματοποιείται σε κατοικία στην περιοχή του Χαλανδρίου. Το πρόγραμμα λειτουργεί από Παρασκευή έως Δευτέρα πρωί με τη συμμετοχή δυο έως πέντε εκπαιδευομένων. Στόχος του προγράμματος είναι να αναπτύξουν οι εκπαιδευόμενοι κατά το μέγιστο δυνατόν, δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης, αυτονομία, κοινωνικοποίηση, χωρίς να λείπει η ψυχαγωγία.
Τηλ.: 2106855510
Δ/νση: Ναυαρίνου 24, Χαλάνδρι 15232
Email: [email protected]

4. «Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Λίλιαν Βουδούρη»
Είναι το πρώτο σπίτι στην Ελλάδα, δομημένο ειδικά για τη στέγαση, εφ’ όρου ζωής, 7 ανθρώπων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 χάρη στη χορηγία του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη. Είναι ένα σπίτι απολύτως φτιαγμένο με σεβασμό στις ανάγκες όσων το κατοικούν.
Τηλ: 210 6036000
Δ/νση: Πικερμίου 79, Πικέρμι 19009
E-mail: [email protected]

Μάθετε περισσότερα: ΑΜΥΜΩΝΗ

Προηγούμενο άρθροAdvent Calendar στην X-Treme Stores!
Επόμενο άρθροΜπάρες Πρωτεΐνης και μπάρες Δημητριακών.
Η μεγαλύτερη οικογένεια fitness και αθλητικών συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα με 54 καταστήματα σε Ελλάδα & Κύπρο.