74 χρόνια μετά από την πρώτη φορά που καθιερώθηκε αυτή η ημέρα από το 1945 και κάπως σαν να έχουμε χάσει τον σωστό δρόμο.

Η καθιέρωση αυτής της μέρας δεν έχει μια οποιαδήποτε σημασία. Δεν έχει κάποια ταύτιση με την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε αλλά με την ποιότητα.
Είναι λοιπόν μια μέρα ορόσημο για να μας θυμίζει τις αρχές της σωστής και υγιεινής διατροφής και κατ’ επέκταση της καλής ζωής. «Τρώμε πολλές φορές από λίγο!»

Εστιάζουμε λοιπόν σε τέσσερις βασικούς πυλώνες.

  1. Οργάνωση των γευμάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε μικρές ποσότητες.
  2. Κατανάλωση άφθονου νερού. Μην ξεχνάτε, το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από νερό κατά 60-70%
  3. Ποιότητα. Όλοι ξέρουμε λίγο ή πολύ ποιες είναι οι κακές τροφές. Πολλά τηγανητά, πολλά γλυκά και πολύ κόκκινο κρέας είναι αυτά που πρέπει κάποιος να αποφεύγει. Μέτρον άριστον που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
  4. Ποικιλία! Τρώμε τα πάντα! Ένα κύριο γεύμα πρέπει να είναι χωρισμένο ως εξής:
    ¼ του πιάτου πρωτεΐνη (κρέας, ψάρια και όσπρια), ¼ του πιάτου υδατάνθρακας (ζυμαρικά, αμυλούχα λαχανικά και σιτηρά ) και τέλος ½ του πιάτου λαχανικά, κατά προτίμηση εποχής.

Εν κατακλείδι είμαστε ότι τρώμε και για να γίνουμε καλύτεροι πρέπει να τρώμε καλύτερα.

Προηγούμενο άρθροΗ σημασία της σωστής ενυδάτωσης
Επόμενο άρθροVitamin D3 + Κ2 Depot (Body Attack)