Η παλιά σχολή του bodybuilding υποστηρίζει (και δεν αμφιβάλλουμε καθόλου) ότι δύναμη χτίζεις με λίγες επαναλήψεις και βαριά βάρη. Αντίστοιχα για μυϊκή ανάπτυξη ακολουθούμε τη μέση οδό με μέτρια βάρη (60% περίπου) και περίπου 10-12 επαναλήψεις, ενώ για γράμμωση συνήθως κάνουμε πολλές (περίπου 20) επαναλήψεις με τα αντίστοιχα κιλά. Σαφώς όλα αυτά με την αντίστοιχη διατροφή.
Γιατί δεν τα συνδυάζουμε όλα αυτά μαζί;
Το πρόγραμμα ονομάζεται 6-12-25 και εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία από αθλητές στις ΗΠΑ. Ας δούμε πως δουλεύει:
  • Διαλέγουμε τρεις ασκήσεις για μία μυϊκή ομάδα. Για παράδειγμα δικέφαλοι και περιλαμβάνουμε κάμψεις με μπάρα, κάμψεις με αλτήρες και κάμψεις στο μαξιλάρι. Θα μπορούσε να είναι για όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος.
  • Παίρνουμε την πρώτη άσκηση και κάνουμε χωρίς διακοπή τρία σετ, το πρώτο σετ με 6 επαναλήψεις, με 12 και 25, διαμορφώνοντας τις ανάλογες αντιστάσεις.
Το πρόγραμμα θα είναι σύντομο, θα είναι με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση και θα σοκάρει τους μυς οδηγώντας τους σε περαιτέρω ανάπτυξη.
Αν η προπόνησή σου είναι η ίδια εδώ και πολύ καιρό και σου λείπει το ενδιαφέρον και το κίνητρο, για κάνε μια τέτοια αλλαγή.
Μπορεί και να εκπλαγείς.
Προηγούμενο άρθροPre-Workout: Ο Σύμμαχος της Ενεργοποίησης
Επόμενο άρθροΌρθια κωπηλατική
Γιάννης Μπούρας
Ασχολούμαι με το χώρο του γυμναστηρίου σε επίπεδο αθλούμενου από το 1987 και ως επαγγελματίας από το 1992. Μετά από αρκετά χρόνια απασχόλησης σε γυμναστήρια, το 2003 ξεκίνησα να εργάζομαι στα Χ-TREME STORES. Από το 2005 απασχολούμαι σταθερά στο X-TREME STORES Χαλανδρίου και αρθρογραφώ καθημερινά στην σελίδα τουX-TREME STORES Χαλανδρίου στο Facebook