H επιστροφή και το πέρασμα από τις καλοκαιρινές διακοπές στην καθημερινότητα της εργασίας και των υποχρεώσεων είναι δύσκολη υπόθεση. Για κάποιους μάλιστα είναι μια περίοδος έντονου στρες και της κούρασης που αυτό γεννάει.

Ευτυχώς μαζί με την καθημερινότητα επιστρέφουμε και στο γυμναστήριο. Οι περισσότεροι περιμένουν πως και πως να ξανασηκώσουν τα ίδια βάρη, να ξανακάνουν τις ίδιες, έντονες προπονήσεις. Κι αυτό ελλοχεύει κινδύνους, αν δεν είμαστε προσεχτικοί. Αυτό που λέμε είναι ότι είναι απαραίτητη μια μικρή περίοδος προσαρμογής. Το σώμα σίγουρα δεν ξεχνάει εύκολα, όμως χρειάζεται μια περίοδο για να επανέλθει στα επίπεδα πριν τις διακοπές. Ένα κυκλικό πρόγραμμα είναι αυτό που χρειάζεται όσον αφορά στην προπόνηση. Μία άσκηση για κάθε μυϊκή ομάδα, ώστε η ένταση να μεταφέρεται σε όλη την επιφάνεια του σώματος και έτσι να περιορίσουμε τον ισχυρό καταβολισμό. Επειδή όμως το σώμα θα μπει και σε μία περίοδο στρες ψυχικού (λόγω της καθημερινότητας) αλλά και σωματικού (λόγω της προπόνησης) θα πρέπει να ισχυροποιήσουμε το σώμα με τα κατάλληλα συμπληρώματα. Τώρα περισσότερο από ποτέ.

Τα βασικά συστατικά που χρειαζόμαστε είναι μια καλή αθλητική πολυβιταμίνη και ηλεκτρολύτες γιατί το μαύρισμα είναι ωραίο αλλά προκαλεί αφυδάτωση που δεν την καταλαβαίνουμε εύκολα. Μια πρωτεΐνη με αυξημένες ποσότητες αμινοξέων και γλουταμίνης για αντικαταβολική προστασία και από κει και πέρα φροντίζουμε τις επί μέρους ανάγκες του κάθε αθλητή.

Τα παραπάνω είναι τα απαραίτητα για να ξεκινήσει το σώμα να ασκείται με ασφάλεια αποδίδοντας σωστά. Καλή επιστροφή στη δράση!

Προηγούμενο άρθροΚαλύτερη εταιρία στον Κόσμο η Optimum Nutrition
Επόμενο άρθροΔΙΑΘΛΟ: Το άθλημα των Υπερανθρώπων
X-Treme Stores
Η μεγαλύτερη οικογένεια fitness και αθλητικών συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα με 54 καταστήματα σε Ελλάδα & Κύπρο.