Καλώς ή κακώς τα γυμναστήρια άνοιξαν με τους περιορισμούς που όλοι λίγο έως πολύ ξέρουμε. Σίγουρα πρέπει με κάποιο τρόπο να υπάρξουν δικλίδες ασφαλείας και να απαλλαγούμε επιτέλους από αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο και η αναχαίτησή του σίγουρα περνάει και από τα του οίκου μας. Σίγουρα δεν μιλάμε με την κυριολεκτική έννοια της λέξης αλλά με την μεταφορική.

Οι περιορισμοί πολλοί, αλλά σε γενικές γραμμές είναι πάνω κάτω όπως και πέρυσι. Λιγότερος κόσμος στους χώρους του γυμναστηρίου, αποδυτήρια αποκλειστικά για αλλαγή ρούχων, κλειστά κλιματιστικά (αυτό πονάει), ανοιχτά παράθυρα και ΜΑΣΚΕΣ, διπλές !!

Ο φόβος και ο τρόμος. Ή μήπως όχι;

Ας αφήσουμε στην άκρη το αν και πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα προστασίας και ας σταθούμε λίγο στον αντίλογο. ‘’Με την μάσκα δυσκολεύομαι να αναπνεύσω’’ ή ‘’Είναι επικίνδυνο να κάνεις γυμναστική με μάσκα’’.

Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε την παραμικρή διάθεση να κουνήσουμε το δάχτυλο σε κανέναν αλλά αντιθέτως να κάνουμε τα δεδομένα που έχουμε λίγο πιο σαφή.

Έχει αποδειχτεί ότι η χρήση μάσκας προσφέρει προστασία σε βαθμό τέτοιο ώστε να μην προκαλεί προβλήματα σε αυτόν που τη φορά, ήτοι να μην έχουν δυσκολία στην αναπνοή. Τώρα όταν οι παλμοί ανεβαίνουν και το κορμί ζητά πιο γρήγορα και μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου, είναι βέβαιο ότι ένα εμπόδιο μπροστά από την αναπνευστική οδό δεν ενδείκνυται. Άρα κατά την αερόβια άσκηση πολύ σωστά οι ειδικοί προτείνουν να ΜΗΝ τις φοράμε. Κατά την διάρκεια της υπόλοιπης προπόνησης πρέπει να τις φοράμε κανονικά. Είπαμε δεν είναι και το πλέον ευχάριστο γεγονός, αλλά αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι οι τελευταίοι δεκαπέντε μήνες ήταν το ακριβώς αντίθετο του ευχάριστου, τότε μια μικρή θυσία σαν αυτή έχω την εντύπωση ότι δεν είναι τίποτα.

Προσοχή! Η χειρουργική μάσκα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να εξομοιώσει τις συνθήκες χαμηλού οξυγόνου (Υποξία)

Αν ο ασκούμενος για τον οποιονδήποτε λόγο αισθανθεί την παραμικρή αδιαθεσία κατά την διάρκεια της προπόνησης του, τότε το μόνο που έχει να κάνει είναι να σταματήσει αμέσως και να ξεκουραστεί. Δεν υπάρχει λόγος να φτάνει κανείς στα άκρα!

Η χρήση μάσκας μέσα στα γυμναστήρια είναι ένα απαραίτητο μέτρο που θα πρέπει να το υποστούμε για λίγο ακόμα.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα ενός ανοιχτού γυμναστηρίου, είναι μια εικόνα που μας είχε λείψει και σίγουρα είμαστε κάτι παραπάνω από χαρούμενοι να επιστρέφουμε σιγά-σιγά στο ‘’φυσικό μας περιβάλλον’’.

Προηγούμενο άρθροΛιποδιαλυτικά και νιτρικά πάνε μαζί;
Επόμενο άρθροΔιάδρομος μετά τα βάρη;