ΥΔΡΟΛΥΜΕΝΗ ΠΡΩΤΕΪΝΗ

  • Τι είναι;
  • Τι προσφέρει;
  • Γιατί είναι η καλύτερη μορφή πρωτεΐνης;

Powered by Hydro Plus (Warriorlab)

Όταν έρθει η ώρα να επιλέξουμε ένα μεταεξασκητικό ρόφημα, όλοι συμφωνούμε ότι ο ορός γάλακτος (whey) είναι η καλύτερη μορφή πρωτεΐνης για αποθεραπεία, ενώ συμβάλλει στην μέγιστη μυϊκή ανάπτυξη. Ο λόγος είναι ότι μια whey πρωτεΐνη είναι πλήρης και η πιο φυσική μορφή που υπάρχει. Ως εκ τούτου, περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα BCAA αμινοξέα, τα οποία δεν μπορεί το σώμα να τα συνθέσει και παίζουν ζωτικής σημασίας ρόλο στην πρωτεϊνοσύνθεση.
Παρόλο όμως το γεγονός ότι η Whey είναι η καλύτερη λύση, υπάρχει μεγάλη διχογνωμία στο ποιο είδος whey πρωτεΐνης είναι το καλύτερο. Υπάρχουν, ως γνωστόν τρεις τύποι whey πρωτεΐνης (Concentrate, Isolate, Hydrolysed), οι οποίοι διαχωρίζονται ανάλογα με τον τρόπο φιλτραρίσματος.
Οι περισσότερες κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η Υδρόλυση ως τρόπος φιλτραρίσματος, επειδή ακριβώς διασπά την πρωτεΐνη σε πολύ μικρότερα κομμάτια (πεπτίδια), απορροφάται πολύ ταχύτερα και σε πολύ υψηλότερο βαθμό, κάνοντας ουσιαστικά τη δουλειά που θα έκανε το στομάχι μας.

Τι να περιμένω από την HYDRO PLUS της Warriorlab;

  • Μέγιστη απορρόφηση των αμινοξέων, λόγω της διάσπασής τους από την υδρόλυση.
  • Περισσότερα δι και τρι-πεπτίδια, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρωτεΐνοσύνθεση.
  • Περισσότερα αμινοξέα μέσα στους μυς.
  • Ταχύτερη αποθεραπεία μετά την προπόνηση.
  • Ευκολότερη χώνεψη και καθόλου φουσκώματα και λοιπά στομαχικά προβλήματα.

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Science in Medicine and Sports αναδεικνύει τη διαφορά στην αποθεραπεία που προσφέρει μια υδρολυμένη πρωτεΐνη. Συγκεκριμένα μια ομάδα 28 αθλητών αφού εκτέλεσε 100 (συνολικά) επαναλήψεις σε εκτάσεις τετρακέφαλων, χωρίστηκε σε τρεις ομάδες. Η πρώτη κατανάλωση Whey Hydrolysed, η δεύτερη Whey Isolate και η τρίτη ένα placebo προϊόν. Το αιματολογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι η πρώτη ομάδα ανάρρωσε πλήρως σε 6 ώρες μετά την προπόνηση, η δεύτερη σε 12 ώρες και η τρίτη δεν είχε αναρρώσει πλήρως ακόμα και μετά τις 28 ώρες.

Ανάλογα με τον στόχο που έχεις θέσει (μυϊκό όγκο, γράμμωση, αντοχή κτλ) η HYDRO PLUS της WarriorLab θα σου εξασφαλίσει σοβαρά πλεονεκτήματα όσον αφορά στην απόδοσή σου εν μέσω προπόνησης αλλά και ταχύτερη αποθεραπεία για την επόμενη προπόνηση.

Προηγούμενο άρθροProtein Truffles
Επόμενο άρθροΈλλειψη ‘Υπνου = Αύξηση Λίπους (Powered by WarriorLab’s ZMA)
Ασχολούμαι με το χώρο του γυμναστηρίου σε επίπεδο αθλούμενου από το 1987 και ως επαγγελματίας από το 1992. Μετά από αρκετά χρόνια απασχόλησης σε γυμναστήρια, το 2003 ξεκίνησα να εργάζομαι στα Χ-TREME STORES. Από το 2005 απασχολούμαι σταθερά στο X-TREME STORES Χαλανδρίου και αρθρογραφώ καθημερινά στην σελίδα τουX-TREME STORES Χαλανδρίου στο Facebook