Χωρίς αμφιβολία, οι μήνες που πέρασαν αλλά και αυτοί που ακολουθούν είναι η εποχή των kettlebells. Δεν είναι μόνο η ανάγκη για προπόνηση στο σπίτι, είναι το γεγονός ότι κανένα τόσο μικρό και εύχρηστο αξεσουάρ δεν ήταν ποτέ τόσο αποτελεσματικό.

Γιατί είναι τόσο αποτελεσματικά τα kettlebells;

  • Γιατί σου δίνουν πολλές επιλογές προπόνησης. Επιλογές που σε φέρνουν πιο κοντά σε οποιοδήποτε στόχο έχεις: μυϊκή δύναμη, απώλεια βάρους, αντοχή, αερόβια άσκηση.
  • Γιατί με συνδυαστικές κινήσεις γυμνάζουν ολοκληρωμένα όλο το σώμα: τα πόδια, τους κοιλιακούς, την πλάτη, τους ώμους, τα χέρια.
  • Γιατί απαιτούν σύντομες, χρονικά, προπονήσεις: Αν ασκείσαι σε μια σχετικά υψηλή ένταση, δεν χρειάζονται πάνω από 30΄ για να καταλάβεις το πόσο θα αλλάξουν το σώμα σου.
  • Γιατί είναι οικονομικά: Συνήθως με 3-4 διαφορετικά kettlebell μπορείς να γυμνάσεις όλο το σώμα, με διαφορετικές αντιστάσεις, με διαφορετικές παραλλαγές.
  • ]Γιατί δεν πιάνουν χώρο: Τα αποθηκεύεις άνετα κάτω από το κρεβάτι ή σε μία ντουλάπα.
  • Γιατί σε κρατούν σε εγρήγορση: Μπορείς να τα συνδυάσεις με την μουσική που αγαπάς. Μπορείς να τα χρησιμοποιείς πρωί πρωί ως ένα δυνατό πρωινό ξύπνημα, ή αργά το βράδυ ως finisher, λίγο πριν τον ύπνο. Μπορείς να έχεις μαζί σου στο ταξίδι ή στις διακοπές και να μην ξαναχάσεις ποτέ καμία προπόνηση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, τα kettlebells είναι μοναδικά. Και γι αυτούς τους λόγους όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα προτιμούν.

Η ομάδα των X-TREME STORES όμως δεν σταματά εδώ. Φτιάξαμε, από την εμπειρία τη δική μας και της ομάδας των γυμναστών μας, διάφορα προγράμματα με kettlebells, που περιέχουν παραλλαγές ανάλογα με τον στόχο και τη φυσική σου κατάσταση.

BEGINERS
3 κύκλοι με:

10 Goblet Squats
15 swings
10 lunges
10 bent over rows

FAT BURNING
4 Κύκλοι με:

20 Goblet squats
20 deadlifts
20  Russian twists
15 single arm press
20 ab crunches

MUSCLE STRENGTH
4 Κύκλοι με:

10  swings
10 deadlifts
10  single arm thruster
10 sumo squats
10 lunges
10 push ups row

Προηγούμενο άρθροΔιαγωνισμός Polar (Έληξε)
Επόμενο άρθροΤο Μαγικό 21 στους Ώμους!
Γιάννης Μπούρας
Ασχολούμαι με το χώρο του γυμναστηρίου σε επίπεδο αθλούμενου από το 1987 και ως επαγγελματίας από το 1992. Μετά από αρκετά χρόνια απασχόλησης σε γυμναστήρια, το 2003 ξεκίνησα να εργάζομαι στα Χ-TREME STORES. Από το 2005 απασχολούμαι σταθερά στο X-TREME STORES Χαλανδρίου και αρθρογραφώ καθημερινά στην σελίδα τουX-TREME STORES Χαλανδρίου στο Facebook