Ένας από τους τρόπους παραγωγής ενέργειας είναι η κατανάλωση καρνιτίνης. Η καρνιτίνη είναι ένα αμινοξύ το οποίο βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας και βοηθάει στη διάσπαση του σωματικού λίπους και την μετατροπή του σε ενέργεια.
Η προπόνηση ενός δρομέα ημιαντοχής είναι αρκετά απαιτητική και είναι πολλές οι φορές που ο αθλητής βρίσκεται σε ενεργειακό έλλειμα. Προσωπικά, κατά τη διάρκεια της εντατικής προετοιμασίας μου για την χειμερινή περίοδο στην οποία υπήρξε μεγάλος όγκος δρομικών χιλιομέτρων χρειαζόμουν κάποιο συμπλήρωμα διατροφής για να κρατήσω την ενέργειά μου σταθερή.
Η κατανάλωση καρνιτίνης πριν από προπονήσεις χιλιομέτρων (long run) με βοήθησε στο να παραμένω ενεργειακά ψηλά σε όλη την προπόνηση και να νιώθω δυνατός μέχρι το τέλος της. Πολύ σημαντικό επίσης είναι, ότι δεν περιέχει διεγερτικά και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό. Για το λόγο αυτό, μπορούσα να την χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ακόμα και πριν από βραδινές προπονήσεις.
Από την πρώτη εβδομάδα χρήσης της γίνονται αντιληπτά τα οφέλη της στην αερόβια άσκηση, ενώ πολύ γρήγορα διαπίστωσα και τη λιποδιαλυτική της δράση.
Η καρνιτίνη που χρησιμοποιώ, είναι σε υγρή μορφή και είναι η  L-Carnitine Liquid 1000ml (Warriorlab).

Προηγούμενο άρθροΓυμνάζομαι άρα… Προσέχω!
Επόμενο άρθροPull Over…