Πώς να ξεκινήσεις ομαλά τις προπονήσεις μετά το καλοκαίρι..

Οι πρώτες μέρες μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι περίεργες. Το σώμα και η ψυχολογία σου καλούνται να κάνουν μια δύσκολη μετάβαση από την απόλυτη ηρεμία και ξεκούραση στην πίεση της δουλειάς, των υποχρεώσεων και της προπόνησης.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξασφαλίσεις είναι να γεμίσεις τις αποθήκες του σώματος με τα απαραίτητα συστατικά, τα οποία ξοδεύτηκαν στις διακοπές.
Ακολουθεί ένας κατάλογος με τις προτεραιότητες που θέτει το σώμα σου, τις οποίες εσύ καλείσαι να ακολουθήσεις ώστε να ξεκινήσεις ομαλά την προπόνηση.

Ηλεκτρολύτες: Το σώμα έχει αφυδατωθεί. Η ηλιοθεραπεία, ο ιδρώτας και η γενική εξάντληση οδηγεί σε αφυδάτωση. Πρέπει να ενυδατώσεις το σώμα σου ώστε να αυξήσεις την απόδοση και να μειώσεις την πιθανότητα τραυματισμών.

Βιταμίνες: Η ελλιπής διατροφή στις διακοπές αλλά και η (μικρή ή μεγάλη) κατανάλωση αλκοόλ καταστρέφει τις βιταμίνες. Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για κάθε σωματική δραστηριότητα.

Πρωτεΐνη: Είναι η τροφή των μυών. Αυτό τα λέει όλα. Είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό απαραίτητη που δεν είναι λάθος αν πούμε ότι κάθε προπόνηση χωρίς την λήψη πρωτεΐνης είναι σχεδόν χωρίς ουσία.

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει αυτά τα τρία είδη συμπληρωμάτων.

Μείνε συντονισμένος γιατί σε λίγες μέρες θα περάσουμε στο δεύτερο στάδιο που είναι εξίσου σημαντικό κι έχει να κάνει με την αύξηση της μυϊκής μάζας.

Προηγούμενο άρθροΜυϊκή Ωριμότητα
Επόμενο άρθροΤο νέο, απίθανο μικρό ποδήλατο της X-FIT.
Η μεγαλύτερη οικογένεια fitness και αθλητικών συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα με 54 καταστήματα σε Ελλάδα & Κύπρο.