Με τα λάστιχα γυμναστικής μπορούμε να γυμνάσουμε αποτελεσματικά όλο το σώμα, να εξασκήσουμε τους μυς από πολλές διαφορετικές γωνίες, και το σημαντικότερο.. μπορούμε να τα έχουμε παντού μαζί μας, στο σπίτι ή ακόμα και στην ύπαιθρο.

Ποια τα πλεονεκτήματά τους;
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι από τη φύση τους, όσο μεγαλύτερη η κίνηση τόσο μεγαλύτερη η αντίσταση, σε αντίθεση με τα απλά βάρη που η αντίστασή τους παραμένει ίδια. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα χρησιμοποιεί περισσότερο τις ταχείας σύσπασης μυϊκές ίνες, αυτές που μας κάνουν μεγαλύτερους και δυνατότερους. Επίσης κι επειδή ακριβώς στο τελείωμα της κίνησης η αντίσταση είναι η μέγιστη δυνατή, η μέγιστη πίεση συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένα σημεία του μυός. Π.χ. όταν κάνουμε ανοίγματα για στήθος, η μέγιστη πίεση συγκεντρώνεται στο χώρισμα των θωρακικών. Εκεί ακριβώς που θέλουμε δηλαδή.
Eίναι εξαιρετική λύση όχι για να υποκαταστήσει τελείως τα βάρη αλλά για να εμπλουτίσει το πρόγραμμά μας. Είναι το μοναδικό όμως που θα μας κρατήσει «ζωντανούς» στις διακοπές. Οπότε για δείτε εδώ.

Προηγούμενο άρθροPULL UP CHALLENGE
Επόμενο άρθροΤι κάνω λάθος;
X-Treme Stores
Η μεγαλύτερη οικογένεια fitness και αθλητικών συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα με 54 καταστήματα σε Ελλάδα & Κύπρο.