Αν θες να βελτιωθείς σε μία κίνηση, σε μία άσκηση, ή σε οτιδήποτε άλλο ΠΡΕΠΕΙ να την εξασκείς περισσότερο. Και κάτι άλλο: Θες να μάθεις πόσο πραγματικά δυνατός είσαι; Ο μόνος τρόπος είναι να δεις πώς και πόσο μπορείς να σηκώνεις το βάρος του σώματος σου. Η πιο κλασική κίνηση/άσκηση με το βάρος του σώματος είναι οι έλξεις στο μονόζυγο.
Εδώ θα δούμε μία προπονητική τακτική που θα σε βοηθήσει να κάνεις περισσότερες έλξεις στο μονόζυγο, αυξάνοντας κατά πολύ τις δυνάμεις σου.
To μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μονόζυγο πόρτας ή τοίχου.
Ο βασικός κανόνας είναι να εξασκείς αυτή την τακτική κάθε μέρα, να κρατάς ένα αυστηρό στυλ και να σταματήσεις κάθε άλλου είδους προπόνηση.
Το πρόγραμμα αυτό έχει ως εξής:
Mέρα 1η: Κάνε όσες επαναλήψεις μπορείς με όσο το δυνατόν καλύτερο και αυστηρότερο στυλ.
Μέρα 2η: Κάνε τις ίδιες επαναλήψεις χωρισμένες όμως σε δύο σετ. Ένα σετ το πρωί κι ένα το μεσημέρι.
Μέρα 3η: Πρόσθεσε μία μόνο επανάληψη σε κάθε σετ. Και πάλι ένα σετ το πρωί κι ένα το μεσημέρι.
Μέρα 4η-30η: Πρόσθεσε κάθε μέρα κι από μία έλξη σε κάθε σετ.
Τελευταία μέρα (31η): Προσπάθησε να κάνεις ένα σετ με όσες περισσότερες έλξεις μπορείς συνεχόμενα. Θα εκπλαγείς με το πόσες θα μπορέσεις να κάνεις.

Προηγούμενο άρθροL-Γλουταμίνη: Ο Σύμμαχος της Αποκατάστασης…και όχι μόνο
Επόμενο άρθροΛάστιχα γυμναστικής
Ασχολούμαι με το χώρο του γυμναστηρίου σε επίπεδο αθλούμενου από το 1987 και ως επαγγελματίας από το 1992. Μετά από αρκετά χρόνια απασχόλησης σε γυμναστήρια, το 2003 ξεκίνησα να εργάζομαι στα Χ-TREME STORES. Από το 2005 απασχολούμαι σταθερά στο X-TREME STORES Χαλανδρίου και αρθρογραφώ καθημερινά στην σελίδα τουX-TREME STORES Χαλανδρίου στο Facebook