Κάτι που ξεκίνησε ως μία μονοήμερη διοργάνωση στο Colombus του Ohio πριν τρεις δεκαετίες, σήμερα έχει φτάσει να είναι μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις με τέσσερις ημέρες γεμάτες διαγωνισμούς ποικίλων αθλημάτων (όχι μόνο του bodybuilding), επιδείξεων, σεμιναρίων, ψυχαγωγίας και έκθεσης των τελευταίων και πιο σύγχρονων προϊόντων Fitness.

 

 

Η ιστορία του Arnold Sports Festival χρονολογείται το 1970, όταν ο αθλητικός promoter Jim Lorimer, καλούσε έναν νεαρό Αυστριακό bodybuilder ονόματι Arnold Schwarzenegger στο Colombus, ώστε να συμμετάσχει στη διοργάνωση Mr.World που συνοδευόταν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών εκείνης της εποχής.

 

Ο Schwarzenegger κέρδισε την διοργάνωση, πήρε 1,000 δολάρια και υποσχέθηκε να γυρίσει μία μέρα στο Colombus και να συνεργαστεί με τον Lorimer για να προωθήσει το άθλημα του bodybuilding. Μετά τις νίκες του στο Mr. Olympia την πενταετία 1970-1975, ο Arnold κράτησε την υπόσχεσή του. Οι δύο άνδρες προώθησαν το Mr Olympia έξι φορές μεταξύ του 1976 και του 1986, πριν την ίδρυση του Arnold Classic το 1989.

 

Όταν ο Arnold διορίστηκε πρόεδρος του συμβουλίου φυσικής κατάστασης και αθλητισμού, ανέθεσε στον Lorimer να επεκτείνει το πεδίο του Arnold Classic και σε άλλα αθλήματα. Οι πολεμικές τέχνες και η ενόργανη ήταν από τα πρώτα που προστέθηκαν.

Όλο και περισσότερες εκδηλώσεις προστίθενται ετησίως και το σαββατοκύριακο της διοργάνωσης μετονομάστηκε σε Arnold Sports Festival.

Το 2017, 70 αθλήματα και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε αυτή την ετήσια γιορτή του αθλητισμού, εκ των οποίων 14 είναι ολυμπιακά. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν 8 αγώνες της IFBB (IFBB Pro League), ο αγώνας του δυνατότερου ανθρώπου (Arnold Strongman Classic) και το πρωτάθλημα ερασιτεχνών (Arnold Amateur).

 

To 2011 το Arnold Sports Festival ξεκίνησε να επεκτείνεται και σε άλλες χώρες, με τη δημιουργία του Arnold Classic Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, του Arnold Classic Βραζιλίας που έγινε για πρώτη φορά το 2013, του Arnold Classic Αυστραλίας που έκανε ντεμπούτο το 2015, του Arnold Classic Αφρικής στο Γιοχάνεσμπουργκ και του Arnold Classic Ασίας στο Χονγκ Κονγκ που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 2016.

 

Προηγούμενο άρθροΦτιάξε το σώμα που ονειρεύεσαι με ένα μόνο Kettlebell!
Επόμενο άρθροNUTREND: Νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.
Η μεγαλύτερη οικογένεια fitness και αθλητικών συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα με 54 καταστήματα σε Ελλάδα & Κύπρο.