Σύμφωνα με έρευνες η Γλουταμίνη συμβάλει σημαντικά στην μείωση του μυϊκού καταβολισμού προάγοντας την πρωτεϊνική σύνθεση.
Ας γνωρίσουμε όμως περισσότερα για τη δράση της.

Η γλουταμίνη είναι ένα αμινοξύ που υπάρχει σε πολύ υψηλό ποσοστό στο μυϊκό μας σύστημα και παίζει πρωταρχικό ρόλο στην μεταφορά του αζώτου στα μυϊκά κύτταρα.

Κατά τη διάρκεια μίας έντονης προπόνησης τα επίπεδα γλουταμίνης μειώνονται σημαντικά στο σώμα μας με αποτέλεσμα την ταυτόχρονη μείωση της δύναμης, αλλά και τον περιορισμό της μυϊκής αποκατάστασης στη συνέχεια.

Η έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει επίσης πιασίματα, που μπορούν να οδηγήσουν σε μυϊκούς τραυματισμούς.

Η συμπληρωματική λήψη γλουταμίνης, 2- 3 δόσεις των 5 γραμμαρίων ημερησίως, με κυριότερη αυτή μετά την προπόνηση, προτείνεται σε κάθε είδους προπονητικό πρόγραμμα και άθλημα, όμως κρίνεται απαραίτητη ειδικά σε περιόδους γράμμωσης, όπου ο στόχος είναι η μείωση του σωματικού λίπους.

Εκεί θα στηρίξει την προσπάθειά μας στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, μία περίοδο όπου συνήθως ακολουθούμε ένα αρνητικό θερμιδικό ισοζύγιο και ο μυϊκός καταβολισμός είναι μεγαλύτερος.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το οποίο είναι περισσότερο ευάλωτο σε αυτές τις περιόδους.Συμπερασματικά, η Γλουταμίνη θα πρέπει να αποτελεί βασικό συμπλήρωμα διατροφής σε ασκούμενους που ασκούνται εντατικά, ανεξάρτητα από το άθλημα και το είδος της προπόνησης.

Προηγούμενο άρθροΒάλε περισσότερα κιλά με το ATP TOR®️ (BODY ATTACK)
Επόμενο άρθροΜυϊκή προστασία στο CrossTraining
Η μεγαλύτερη οικογένεια fitness και αθλητικών συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα με 54 καταστήματα σε Ελλάδα & Κύπρο.