Εάν δεν τροφοδοτείστε σωστά πριν από μια προπόνηση είναι επόμενο ότι θα είστε λιγότερο αποδοτικοί, πιο αδύναμοι και η κούραση θα κάνει την εμφάνισή της. Και όσο πιο σκληρή είναι η προπόνηση τόσο πιο γρήγορα θα γίνει αυτό.
Εκεί λοιπόν είναι που έρχονται τα pre-workouts για να σε ενισχύσουν έτσι ώστε να μπορέσεις να ξεπεράσεις τα όρια σου! Μόνο έτσι θα μπορέσεις να εξελιχθείς και να μεγαλώσεις τους μυς σου.
Τα pre-workouts έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε μια ιδιαίτερα σκληρή προπόνηση. Παρέχουν στο σύστημά σας ζάχαρα, καφεΐνη και άλλα διεγερτικά που δίνουν ενέργεια και αυτοσυγκέντρωση.
Πέρα από τα διεγερτικά, έχουν μέσα θρεπτικά συστατικά όπως:
Μονοϋδρική κρεατίνη. Έχει την δυνατότητα να αυξήσει τη μυϊκή δύναμη και την απόδοση κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
BCAAs: Τα αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας, βελτιώνουν την αντοχή κατά τη διάρκεια της προπόνησης και αυξάνουν την αντοχή διατηρώντας την κυτταρική ενέργεια και υποστηρίζοντας τη σύνθεση πρωτεϊνών.
Ταυρίνη: Συμβάλλει στο μεταβολισμό των λιπών και καταπολεμά το οξειδωτικό στρες κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
Αργινίνη: Είναι ένα αμινοξύ που δρα ως «αγγειοδιασταλτικό». Ουσιαστικά, η αργινίνη (και άλλα παρόμοια συμπληρώματα διοξειδίου του αζώτου) επεκτείνει τις φλέβες και τις αρτηρίες σας, διευκολύνοντας τη ροή του αίματος γύρω από το σώμα σας, παρέχοντας θρεπτικά συστατικά γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα.
Βήτα Αλανίνη: Η βήτα-αλανίνη ρυθμίζει την παραγωγή της ουσίας καρνοσίνη. Η καρνοσίνη με τη σειρά της  λειτουργεί ως ενδο-μυϊκό ρυθμιστικό, που απομακρύνει το γαλακτικό οξύ από τους μυς. Έτσι, οι μύες αποκτούν, χονδρικά, την δυνατότητα για μια με δυο επαναλήψεις παραπάνω.
Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στα προεξασκητικά συμπληρώματα διατροφής.
Στα X-Treme stores μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε αμέτρητες επιλογές ή ακόμα καλύτερα να φτιάξεις το δικό σου pre-workout ρόφημα!

Προηγούμενο άρθροΑρνητικές επαναλήψεις
Επόμενο άρθροΓυμναστήριο τσέπης