Οι περισσότεροι από εμάς γυμνάζονται για να βελτιώσουν την εικόνα τους ή για να διακριθούν και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός αθλήματος.

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό περιοδικό HEALTH του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ αναφέρει κάποιους πολύ σημαντικούς λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι κάνουν ή πρέπει να κάνουν βάρη.
Οι δυνατοί μύες είναι σε θέση να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου και κατ’ επέκταση περισσότερα θρεπτικά συστατικά μέσω του αίματος. Η μυϊκή δύναμη επίσης βοηθάει στον πιο αποτελεσματικό έλεγχο του σακχάρου του αίματος και μειώνει το μερίδιο καταπόνησης της καρδιάς κατά τη διάρκεια κάποιας φυσικής δραστηριότητας.

Έπειτα είναι και η απώλεια βάρους, αφού η αυξημένη μυϊκή μάζα ανεβάζει το μεταβολικό ρυθμό με αποτέλεσμα να καίμε περισσότερες θερμίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Για πολλούς ανθρώπους η γυμναστική με βάρη είναι ένα ζήτημα εμφάνισης, η βελτίωση της οποίας, μέχρι και τα άκρα της, είναι απόλυτα θεμιτή.

Για κάποιους άλλους όμως, το παιχνίδι παίζεται μέσα στο γυμναστήριο. Με το Αίμα να χτυπάει στις φλέβες πιο δυνατά από ποτέ. Είναι τότε που το σώμα δεν προορίζεται για παραλίες αλλά για αυτή τη Μάχη μέσα στο γυμναστήριο.

Όσοι το έχουν νιώσει καταλαβαίνουν τι σημαίνει γυμναστική με βάρη.

Προηγούμενο άρθροProtein Carrot Cake
Επόμενο άρθροΒ-Αλανίνη: Αντοχή στην Ένταση
Ασχολούμαι με το χώρο του γυμναστηρίου σε επίπεδο αθλούμενου από το 1987 και ως επαγγελματίας από το 1992. Μετά από αρκετά χρόνια απασχόλησης σε γυμναστήρια, το 2003 ξεκίνησα να εργάζομαι στα Χ-TREME STORES. Από το 2005 απασχολούμαι σταθερά στο X-TREME STORES Χαλανδρίου και αρθρογραφώ καθημερινά στην σελίδα τουX-TREME STORES Χαλανδρίου στο Facebook